You are here

Webgrabplus error 403 checking license

8 posts / 0 new
Last post
flavio73
Offline
Donator
Joined: 5 months
Last seen: 2 months
Webgrabplus error 403 checking license

Hello,

When I start webgrabplus it reports an error 403 when checking license, like there is something wrong in username, email or password.
I've putted the license key in the format:

license wg-username="flavio73" registered-email="xxxxxxxxx@gmail.com" password="cafxxxxx"
where password is the one listed in the profile

The error reported in the WGLicense.log is:

Job started at 18/06/2020 10:44:39
Checking License ..
Job finished at 18/06/2020 10:44:41 done in 2s

The remote server returned an error: (403) Server failed to authenticate the request. Make sure the value of Authorization hea
der is formed correctly including the signature..

at Microsoft.WindowsAzure.Storage.Core.Executor.Executor.ExecuteSync[T] (Microsoft.WindowsAzure.Storage.Core.Executor.RESTCo
mmand`1[T] cmd, Microsoft.WindowsAzure.Storage.RetryPolicies.IRetryPolicy policy, Microsoft.WindowsAzure.Storage.OperationCont
ext operationContext) [0x00708] in :0
at Microsoft.WindowsAzure.Storage.File.CloudFile.Exists (Microsoft.WindowsAzure.Storage.File.FileRequestOptions options, Mic
rosoft.WindowsAzure.Storage.OperationContext operationContext) [0x0001b] in :0
at WG_Azure.Azure_Access.DownloadFile (Microsoft.WindowsAzure.Storage.File.CloudFileDirectory dir, System.String filename, S
ystem.String& content, System.DateTime& lastmodified, System.Boolean& pass) [0x0001e] in :0
at WG_Azure.Azure_Access.DownloadFile (Microsoft.WindowsAzure.Storage.File.CloudFileDirectory dir, System.String filename, S
ystem.String& content) [0x00000] in :0
at .–..ctor (System.Collections.Generic.Dictionary`2[TKey,TValue] , System.Boolean ) [0x0042f] in :0
at . ..ctor (System.String ) [0x012c0] in :0
at .―.  (System.String[] ) [0x00347] in :0
Unhandled Exception
For detailed info, see log file /config/WGLicense.log.txt
Execution stopped

debaecker
Offline
Joined: 5 months
Last seen: 3 months
rollando
Offline
Joined: 4 months
Last seen: 4 months

I'm giving a similar error, I put all the right data and even so as an unregistered user. How do I resolve? I am unable to donate so I use the free one!

Version: 3.1

mbroemme
Offline
Donator
Joined: 4 months
Last seen: 3 months

Hi,

unfortunately I have the same problem, registered and even with license enforcement it says: A previous record dd 2020/07/23 for un_registered user found. Do I need to wait or is it a problem on server side?

Blackbear199
Offline
WG++ Team memberDonator
Joined: 5 years
Last seen: 2 months

error 403 is a ssl issue.
if your using mono try to update your mono certificates.
if on windows then i have no idea,i use linux and had this problem when 3.0 first came out and updating certificates fixed it.
with 3.1 i had a similar error(i forget which exactly) but didnt feel like looking into it more so went back to a older pre lisence version todo the few things i need todo.
this lisence stuff seems to be turning into a royal headache but i aint the creators so users will just have to deal with it.

mbroemme
Offline
Donator
Joined: 4 months
Last seen: 3 months

Well I don't get any SSL error, it only complains that a previous record for an unregistered user exists and my username must be corrected, but license information is correctly added in the config file and 'f' for license enforcement is used.

Blackbear199
Offline
WG++ Team memberDonator
Joined: 5 years
Last seen: 2 months

do a force update,its been explianed manny times.
the forums messes up tags but basically add >f option at the end of you lisence line before _/license_(replace first and last _ with < and >.
u should get the idea.

mbroemme
Offline
Donator
Joined: 4 months
Last seen: 3 months

Blackbear199, actually I did force already, but force will not change anything before donator badge is assigned. This is not mentioned in the installation docs. After donator badge and force again several times it started to work. Thanks! Would be great if this could be clearly indicated in the documentation as the error message is misleading and confusing. It says to change username rather than waiting for donators badge.

Log in or register to post comments

Brought to you by Jan van Straaten

Program Development - Jan van Straaten ------- Web design - Francis De Paemeleere
Supported by: servercare.nl