You are here

Problem with installation in ubuntu 14.04

15 posts / 0 new
Last post
cacotre21
Offline
Donator
Joined: 9 months
Last seen: 9 months
Problem with installation in ubuntu 14.04

Hi... i try to install stable version in ubuntu server 14.04 x64 . All went ok till i sent the last command for the installation :

~/.wg++/install.sh

I receive these errors:

 ==> installing WebGrab++.config.xml
cp: cannot stat ‘WebGrab++.config.example.xml’: No such file or directory
 ==> installing mdb/mdb.config.xml
cp: cannot stat ‘mdb/mdb.config.example.xml’: No such file or directory
 ==> installing rex/rex.config.xml
cp: cannot stat ‘rex/rex.config.example.xml’: No such file or directory
 ==> DONE

 

I tried in 2 servers with ubuntu 14.04 x64 with same problem in both!

 

Please for any solution?

francis
Offline
francis's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 5 years
Last seen: 1 hour
Is the support helpful?
support us

Could you replace the .wg++/install.sh file with the one attached and run again. Note, the upload file is install.txt, so after the download, rename it to install.sh

Attachments: 
cacotre21
Offline
Donator
Joined: 9 months
Last seen: 9 months

Thanks.... this worked for the installation but when i tried the starting command i saw that mono was not installed... I tried to install again to see the errors and here it is :

 

Need to get 6,914 kB/84.2 MB of archives.
After this operation, 364 MB of additional disk space will be used.
Do you want to continue? [Y/n] Y
Err http://37.157.253.141/ubuntu/ trusty-updates/main libgdk-pixbuf2.0-common all 2.30.7-0ubuntu1.6
  404  Not Found
Err http://security.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-security/main libgdk-pixbuf2.0-common all 2.30.7-0ubuntu1.6
  404  Not Found [IP: 91.189.88.149 80]
Err http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-updates/main libgdk-pixbuf2.0-common all 2.30.7-0ubuntu1.6
  404  Not Found [IP: 141.30.62.25 80]
Err http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-updates/main libgdk-pixbuf2.0-0 amd64 2.30.7-0ubuntu1.6
  404  Not Found [IP: 141.30.62.25 80]
Err http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-updates/main libicu52 amd64 52.1-3ubuntu0.6
  404  Not Found [IP: 141.30.62.25 80]
E: Failed to fetch http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/g/gdk-pixbuf/libgdk-pixbuf... 404  Not Found [IP: 141.30.62.25 80]

E: Failed to fetch http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/g/gdk-pixbuf/libgdk-pixbuf... 404  Not Found [IP: 141.30.62.25 80]

E: Failed to fetch http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/i/icu/libicu52_52.1-3ubunt... 404  Not Found [IP: 141.30.62.25 80]

E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?

 

It seems i am not lucky to install webgrab ! Any help for this?

francis
Offline
francis's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 5 years
Last seen: 1 hour
Is the support helpful?
support us

Well, this seems a mono/apt-get issue. Or maybe a temp. issue at the server side?

Besides that, mono is a third-party program that is only used  by WG++. So it is not a part of WG++.

I can't seem to find the "http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-updates/main". So I think this part on that server is removed?

cacotre21
Offline
Donator
Joined: 9 months
Last seen: 9 months

I tried to install webgrab in 3 dedicated servers from different companies with Ubuntu 14.04.5 LTS and in all servers mono cant be installed, with similar error with de. or nl. prefix in the directories...

 

Update: 

I managed to install it with this solution:

http://www.mono-project.com/download/#download-lin

 

I think it is good to update your tutorial as well , because in different servers all had error with your instructions...

cacotre21
Offline
Donator
Joined: 9 months
Last seen: 9 months

Btw how could i add many configs for creating more xml files? In windows i have understood the way, but in linux i miss something... 

Now i have one config places in /root/.wg++  folder and command to grab is : ~/.wg++/run.sh  ....

 

How to add new config? In which folder and which one is the new one command?

francis
Offline
francis's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 5 years
Last seen: 1 hour
Is the support helpful?
support us

Ok, i adjusted the documentation to point directly to the mono instructions.

cacotre21
Offline
Donator
Joined: 9 months
Last seen: 9 months
cacotre21 wrote:

Btw how could i add many configs for creating more xml files? In windows i have understood the way, but in linux i miss something... 

Now i have one config places in /root/.wg++  folder and command to grab is : ~/.wg++/run.sh  ....

 

How to add new config? In which folder and which one is the new one command?

 

OK good... for the multiple epg files in linux any help?

francis
Offline
francis's picture
WG++ Team memberDonator
Joined: 5 years
Last seen: 1 hour
Is the support helpful?
support us

For multiple config files, you could create multiple WebGrab++.config.xml files like.

WebGrab++.config.001.xml
WebGrab++.config.002.xml

And just first copy one WebGrab++.config.XXX.xml file to WebGrab++.config.xml and then run wg++. Rename the resulting guide.xml and repeat again...

cacotre21
Offline
Donator
Joined: 9 months
Last seen: 9 months
francis wrote:

For multiple config files, you could create multiple WebGrab++.config.xml files like.
WebGrab++.config.001.xml
WebGrab++.config.002.xml
And just first copy one WebGrab++.config.XXX.xml file to WebGrab++.config.xml and then run wg++. Rename the resulting guide.xml and repeat again...

Yes this is manual procedure... But i want something more automatic with different folders maybe as then i will make script to auto grab every some days. Is this possible?

Blackbear199
Offline
WG++ Team memberDonator
Joined: 3 years
Last seen: 5 hours

if your wanting to run multiple instances for speed you may want to look here..

https://github.com/harrygg/xmltv-tools/wiki/WGMulti

this can run multipe instances of webgrab and can grab by siteini,xx channels per instance,ect.results r merged into a single xml file.

also has the ability(using the json config method) to have backup grabs for channels so if the first grab fails it will try the next in the list,ect.

 

cacotre21
Offline
Donator
Joined: 9 months
Last seen: 9 months

Hi again...

 

Suddenly after update of files in latest version i receive this errors when i try to start grabbing manually in ssh:

 

WebGrab+Plus/w MDB & REX Postprocess -- version V2.1.5

                                Jan van Straaten
                             Francis De Paemeleere

            thanks to Paul Weterings and all the contributing users
--------------------------------------------------------------------------------

Job started at 08/01/2018 21:45:01
Missing method System.Array::Empty<[1]>() in assembly /usr/lib/mono/4.5/mscorlib.dll, referenced in assembly /root/.wg++/bin/WebGrab+Plus.exe
Job finished at 08/01/2018 21:45:02 done in 0s
Unhandled Exception

Method not found: 'System.Array.Empty'.

  at WGconsole.Config..ctor (System.String ConfigurationFilePath) [0x00000] in <filename unknown>:0

 

 

What could be the issue?

Blackbear199
Offline
WG++ Team memberDonator
Joined: 3 years
Last seen: 5 hours

update mono

http://www.mono-project.com/download/#download-lin

make sure u install the correct repo for your distribution,its clearly maked on the page.

for step 2 to install mono just do..

sudo apt-get install mono-complete

this will install everything.

 

cacotre21
Offline
Donator
Joined: 9 months
Last seen: 9 months

Thanks for the fast answer. Upgrade of mono fixed this error .

 

One last question. Channels that in name have + as symbol cant be grabbed. Is this fixed in latest version or still a problem? I see some have changed + to plus , but how could i change the name and that wont affect epg grabbing from default channel ini file?

Blackbear199
Offline
WG++ Team memberDonator
Joined: 3 years
Last seen: 5 hours

i have no issues with channel names having a + sign in them

...

Log in or register to post comments

Brought to you by Jan van Straaten

Program Development - Jan van Straaten ------- Web design - Francis De Paemeleere
Supported by: servercare.nl